Persoonlijk interview OZVP in het Financieel Dagblad

Het interview kan worden gelezen in de bijlage van het Financieel Dagblad of op interview met OZVP op pagina 11

 

OZVP: persoonlijk advies op het gebied van zorgvastgoed

De zorgvastgoedmarkt professionaliseert.

De komende jaren kunnen zowel vastgoedbeleggers als zorginstellingen hiervan profiteren. OZVP staat beide organisaties bij als integere vastgoedpartner met persoonlijk en strategisch advies. “Ik spreek beide talen en sta voor het beste resultaat aan beide partijen.” Er wordt veel over zorgvastgoed gesproken, maar er zijn maar weinig professionals die gespecialiseerd zijn in zorgvastgoed. Gerwin Holland, oprichter van OZVP, is dat wel. Holland spreekt de taal en kent beide werelden, en weet ze tot elkaar te brengen. Met zijn jarenlange ervaringen bij oud-werkgever PGGM, is hij waarschijnlijk dé specialist in Nederland op dit sterk groeiende marktsegment. Maar in hoeverre is hij gesprekspartner voor medici of zorginstellingen? “Ook bij alle investeringen heb ik elke keer met de zorginstellingen om tafel gezeten. Ik begrijp ze. Ik snap hun enorme uitdagingen. En daar komt nog bij dat mijn vrouw (die huisarts is, red.) nog wel eens ongevraagd haar mening geeft als ik bezig ben een plan te maken. Daar ben ik haar dankbaar voor, want het zijn vaak die praktische aspecten die het verschil maken.”

Alleen maar winnaars

OZVP staat zowel vastgoedorganisaties als zorginstellingen bij en legt de verbinding tussen deze partijen. “Het is belangrijk goede afspraken te maken. Dan zijn er alleen maar winnaars.” De beleggers behalen een stabiel, goed rendement op de lange termijn, terwijl de instelling zich volledig kan toeleggen op haar core business: het verlenen van zorg. Dat laatste komt de kwaliteit van de zorg uiteraard ten goede. “Wanneer we het vastgoed onderbrengen bij een belegger, en de exploitatie bij een gespecialiseerde zorgorganisatie, levert dit zowel financieel als maatschappelijk rendement op voor beide partijen.”

Zorgvastgoed professionaliseren

De overheid maakt zich momenteel hard voor een ontkoppeling van zorg en vastgoed. Een goede zaak, stelt Holland, zowel voor vastgoedbeleggers als zorginstellingen. Doel van OZVP is om de wereld van het zorgvastgoed verder te professionaliseren in Nederland, tot een volwaardige asset class. “De zorguitgaven en de zorgkosten van de overheid worden transparanter en op lange termijn beter beheersbaar. De vastgoedbelegger heeft daardoor een lager leegstandrisico, wat zal resulteren in een goed en stabiel langetermijnrendement.”

www.ozvp.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.